Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Procesrecht

Procesrecht

Procesrecht

Het voeren van een procedure voor een rechter met daaraan verbonden regels – het procesrecht – is van oudsher verbonden aan de advocatuur. Dit is vaak de eerste associatie die mensen bij een advocaat hebben. De procesrecht advocaten van RechtNet Advocaten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Procesrecht Advocaten. De advocaten van RechtNet Advocaten draaien hun hand niet om voor het voeren van een procedure. Cliënten worden bijgestaan bij procedures bij de kantonrechter, de rechtbank en het gerechtshof. Dit geldt zowel in zogenaamde bodemzaken als voor kort geding procedures. Ook ingeval van arbitrage of een bindend advies procedure zijn de procesrecht advocaten uitstekend in staat om uw belangen te behartigen.

Dagvaarding of verzoekschrift

Een procedure en derhalve het procesrecht en de uitleg daarvan begint normaliter met een dagvaarding of een verzoekschrift. Indien een procedure onvermijdelijk is, kunnen de advocaten van RechtNet Advocaten het noodzakelijke processtuk voor u opstellen om de procedure op een juiste wijze op te starten. De procesrecht advocaten zullen zich maximaal voor u inspannen om het door u gewenste resultaat in de procedure te bereiken. Uiteraard staan de procesrecht advocaten ook voor u klaar om uw belangen te verdedigen als u bent gedagvaard of door middel van een verzoekschrift in een procedure bent betrokken. U dient er goed op te letten om tijdig een advocaat in te schakelen. Het niet of niet tijdig verweer voeren in een procedure kan hele vervelende consequenties hebben, waar zelfs een advocaat niets meer aan kan veranderen.

Procedure voorkomen

RechtNet Advocaten zal echter alleen een procedure voeren als dit noodzakelijk is. U krijgt een gedegen procesadvies van de advocaten waarin duidelijk de kansen en risico’s worden besproken. Hierbij wordt het kostenaspect zeker niet uit het oog verloren.
Door de ervaring uit de praktijk zijn de advocaten van RechtNet Advocaten zeer goed in staat om de zwakke plekken in het verhaal van een wederpartij bloot te leggen. Hierdoor kunnen zij u niet alleen van een juist advies voorzien, maar kan een procedure in sommige gevallen zelfs worden voorkomen.

Beslag

Om te voorkomen dat zaken worden verkocht of verdwijnen en uw wederpartij geen verhaal meer biedt kunt u beslag laten leggen. Tenzij u al over een vonnis of executoriale titel beschikt, zult u hiervoor verlof moeten vragen aan een rechter. Dit verlof, alsmede de verdere afhandeling van de beslaglegging, is bij de procesrecht advocaten van RechtNet Advocaten in goede handen.

Vrijblijvend advies van een advocaat burgerlijk procesrecht?

Onze advocaten zijn u graag van dienst. Neem voor een vrijblijvend advies direct contact op met 073 – 615 43 11 of info@rechtnet.nl

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten