Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Arbeidsrechtadvocaat inschakelen

Arbeidsrechtadvocaat inschakelen

Een arbeidsrechtadvocaat inschakelen?

Als u een arbeidsconflict heeft, is het verstandig om een arbeidsrechtadvocaat in te schakelen. Zij helpen u bij het opbouwen van een goed dossier, ontslag op staande voet, de ontslagvergunning, het opstellen van de ontslagbrief en het beoordelen van de gehoudenheid aan het concurrentiebeding. Kortom de gehele ontslagprocedure om te komen tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

Heeft u een vraag, bel dan geheel vrijblijvend met één van onze ervaren advocaten op nummer 073 615 43 11 of stel uw vraag via ons webformulier op de rechterzijde van deze pagina.

Advies van een arbeidsrecht advocaat bij alle soorten ontslagprocedures

Als werkgever kan u kiezen uit drie procedures voor het ontslag van de werknemer, namelijk een ontslagprocedure met wederzijds goedvinden, bij de kantonrechter of via het UWV. In elke procedure zijn onze arbeidsrechtadvocaten door de wol geverfd.

Ontslagprocedure via het UWV

Een ontslagprocedure via het UWV kunt u (eventueel zonder advocaat) opstarten wegens bedrijfseconomische of persoonlijke redenen. Raadpleeg wel een advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. De ontslagaanvraag om bedrijfseconomische redenen duurt vier tot zes weken en moet goed onderbouwd worden. Persoonlijke redenen kunnen bijvoorbeeld worden aangevoerd bij langdurig disfunctioneren of ziekteverzuim, maar ook ingeval van ontslag op staande voet. Laat u vooraf wel informeren door een ervaren arbeidsrecht advocatenkantoor.

Ontslag op staande voet laten regelen door arbeidsrecht advocaat

Ontslag op staande voet kan worden toegekend om dringende redenen zoals diefstal, geweld, fraude of andere gedragingen waarbij in alle redelijkheid van de werkgever niet kan worden verwacht dat hij de arbeidsovereenkomst voortzet. Over de inhoud en vorm van dit ontslag, adviseert ons arbeidsrecht advocatenkantoor u graag snel en slagvaardig.

Ontslag via de kantonrechter met een arbeidsrecht advocaat

Een ontslagprocedure kan met een arbeidsrecht advocaat ook gevoerd worden via de kantonrechter. Werkgever of werknemer legt met behulp van de advocaat daarbij het verzoek tot ontbinding voor aan de rechter. Als sprake is van gegronde redenen, wordt dat veelal toegekend. Daarbij wordt tevens de omvang van de ontslagvergoedingen vastgesteld en/of andere bepalingen waaronder het concurrentie- of relatiebeding. Onze gedegen advocaten adviseren u graag over de juiste aanpak.

Voorbeeld ontslagbrief

In alle gevallen dient u als werkgever de opzegging van de arbeidsovereenkomst nog wel te bevestigen. Ook als u een ontslagvergunning in het bezit heeft. Onze arbeidsrechtspecialisten voorzien u graag van de juiste voorbeeld ontslagbrief voor de juiste situatie. In dit geval kunt u het beste een arbeidsrech tadvocaat inschakelen.

Ontslag met wederzijds goedvinden

Tegenwoordig hoeft een ontslagprocedure niet langer via een kantonrechter te verlopen voor het behoud van de WW-uitkering van de werknemer. Werknemer en werkgever kunnen dit tegenwoordig zelf afspreken met een beëindigingsovereenkomst. Deze procedure is veruit het voordeligst, maar u doet er wel verstandig aan deze te toetsen bij één van onze advocaten om niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan.

Vrijblijvend advies over het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat?

Wilt u een arbeidsrecht advocaat inschakelen? Onze arbeidsrechtadvocaten zijn u graag van dienst. Neem voor een vrijblijvend advies over een advocaat inschakelen bij een arbeidsconflict direct contact op met 073 – 615 43 11 of info@rechtnet.nl. Onze specialisten staat u graag te woord!

U kunt uw vraag ook online aan ons stellen. U zult meteen antwoord krijgen.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten